QUINA ÉS LA RELACIÓ ENTRE LA DIABETIS I LA MALALTIA PERIODONTAL?

QUINA ÉS LA RELACIÓ ENTRE LA DIABETIS I LA MALALTIA PERIODONTAL?

La Malaltia Periodontal (Periodontitis) es considera la 6a complicació de la diabetis. Els estudis científics mostren una relació bidireccional entre aquestes dues malalties, és a dir, la Diabetis Mellitus (tant diabetis tipus I com diabetis tipus II) augmenta el risc de patir malaltia periodontal i la periodontitis avançada afecta la diabetis empitjorant el control de la glucèmia ( nivell de glucosa en sang). També s’ha observat que els pacients amb periodontitis greu i diabetis pateixen una major incidència de complicacions que els pacients amb diabetis sense periodontitis.

L’alteració de la resposta del sistema immune participa en l’origen i l’evolució de la Diabetis Mellitus i les seves complicacions, així com en el de la Malaltia Periodontal.

Els pacients diabètics tenen 4 vegades més possibilitats de desenvolupar periodontitis, i si estan mal controlats, augmenta la gravetat i la progressió de la mateixa.

La periodontitis produeix una alteració de la resposta inflamatòria a nivell de tot l’organisme. Aquesta inflamació es relaciona amb la resistència a la insulina augmentant així el risc de diabetis.

La salut periodontal és per tant un component crucial en la salut general en pacients diabètics. Les persones amb Diabetis Mellitus haurien de ser conscients de la seva major risc de patir periodontitis i de l’impacte negatiu d’aquesta patologia en el seu control de glucosa.

Igual que la Diabetis Mellitus, la Periodontitis és una malaltia crònica que requereix un manteniment durant tota la vida i revisions periòdiques. Fins i tot si no hi ha simptomatologia, els pacients diabètics han d’anar al dentista regularment per tal d’identificar la possible aparició d’aquesta Malaltia Periodontal.

CUIDANT TEUS GENIVES, POTS MILLORAR EL CONTROL DE LA DIABETIS