10 ERRORS A L’HORA DE RASPALLAR-NOS LES DENTS

10 ERRORS A L’HORA DE RASPALLAR-NOS LES DENTS

A continuació us expliquem els 10 errors més comuns a l’hora de raspallar-nos les dents:

• No raspallar-nos amb la freqüència i el temps necessaris per eliminar suficientment la placa bacteriana dental.
Hem de raspallar-nos 2-3 cops ( matí, després de dinar i abans de dormir) al dia durant 2 minuts (30 segons per cada quart de la boca)

• Raspallar-nos amb massa força.
Un raspallat massa fort pot ser perjudicial pel esmalt de les teves dents i les teves genives. Les genives podrien retraure’s del coll de la dent mostrant així l’arrel i tornant-se més sensible. No es realitza una millor neteja fent més força sinó que per aplicar una bona tècnica.

• Utilitzar una tècnica de raspallat incorrecta.
El raspallat s’ha de fer amb un “moviment d’escombrat” vertical de geniva a dent (de dalt a baix en dents superior i de baix a dalt en dents inferiors)

• No triar el raspall adient per la teva boca.
Davant la gran varietat de raspalls que existeixen avui en dia, és important saber triar el model que millor s’ajusti a la mida de la nostre boca i la força que realitzem.

• No portar un ordre a l’hora de raspallar-nos les dents.
Es recomana començar per la part més llunyana (els molars del costat dret) i raspallar tota l’arcada per davant, després passar a la part del paladar i finalment baixar a l’altre arcada, sense oblidar-se el raspallat per la part oclusal (per on mosseguem) i entre les dents.

• No netejar ni eixugar el raspall dental un cop utilitzat.
Un cop netejades les dents, el raspall s’ha de netejar sota l’aigua, traient-ne l’excés i deixant-lo eixugar a l’aire. (si no és així, la humitat permetrà que es desenvolupin fongs o bactèries en el raspall)

• No canviar el raspall cada 3 mesos o quan les truges estiguin en mal estat o desgastades.

• Utilitzar una pasta de dents massa abrasiva.

• Netejar-se les dents just després d’haver menjat àcids.
Si es menja o es beu alguna cosa àcida com begudes energètiques, sucs, refrescs…, s’està atacant l’esmalt de les dents, però la saliva ho repara en condicions normals. Per això, es recomana no rentar-se les dents immediatament després i deixar passar almenys 30 minuts per tal que la saliva neutralitzi l’àcid.

• No raspallar-se la llengua deixant moltes bactèries que s’acumulen i provoquen problemes de salut bucal i halitosi.
Hem de raspallar-la o raspar-la al menys un cop al dia amb uns “netejadors linguals”. També podem utilitzar raspalls de dents habilitats amb un netejador lingual a la part posterior del capçal o be amb un raspall convencional tot i que no s’obtindran uns resultats tan òptims.